Het is je vast niet ontgaan; de nieuwe rage van de tortilla pizza! Ik besloot een poging te wagen en maakte deze heerlijke creatie. 

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 rode paprika
  • 1 grote pot maïskorrels
  • 1 grote pot bruine bonen
  • 300 g biefstukken (als je wat meer wilt, kan dat natuurlijk ook!)
  • 4 el ketchup
  • 250 g crème fraîche
  • 1 zakje geraspte (pittige) belegen kaas
  • 2 avocado’s
  • 8 tortilla’s
  • Boter om de biefstukken in te bakken
  • peper en zout (naar wens)

Hoe maak je dit? Nou het is super makkelijk en ik zal je het heel kort uitleggen!

Verwarm de oven voor op 220 °C. Snij de paprika in reepjes. Laat de mais en de bonen uitlekken in een vergiet, spoel ze af en laat ze even staan.

Verhit de boter in een koekenpan. Bestrooi de biefstukken met peper en wat zout en bak deze perfect mals. Gooi de paprikareepjes de laatste 5 minuten erbij. Neem de biefstukken uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie op een bord.

Schep de paprika met een schuimspaan uit de pan en doe dit samen met de ketchup en crème fraîche in een hoge beker. Pureer met de staafmixer tot een gladde saus en breng dit mengsel op smaak met peper en eventueel zout.

Leg de tortilla’s naast elkaar op de plaat. Beleg ze eerst met de paprikasaus en kaas. Vervolgens verdeel je de mais en bonen erover. Bak de tortilla krokant in de oven. MMMM lekker die kaas gesmolten!

Ondertussen halveer je de avocado’s en snij je deze in reepjes of stukjes (wat je liever hebt). Snijd de biefstukken in plakjes.

Haal de tortilla’s uit de oven en beleg ze met de biefstuk en avocado. De overgebleven creme fraiche kan je gebruiken voor extra beleg!

Ik vond het zó lekker dat ik het de volgende dag met kip heb gemaakt!!

(Dit recept is geïnspireerd op het recept van de Allerhande)
let’s get social
Facebook
Instagram
Twitter
Bloglovin