Omdat ik nu bezig ben met de laatste loodjes van mijn afstuderen had ik zin om iets makkelijks, maar geen online eten bestellen! Op Meatless Monday (mag natuurlijk ook elke dag) had ik zin in Falafel en toen creëerde ik dit:

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 250 gram couscous
  • 1 doosje (biologische) falafel (12 stuks ongeveer)
  • 1 avocado
  • 1 paprika
  • 4 bosuitjes
  • 1 komkommer
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 1 courgette
  • 1 knoflookteen of 1 theelepel knoflookpuree
  • 2 handjes granaatappelpitjes
  • optioneel: kiemen!

De bereiding
Snijd alle groente, behalve de courgette en granaatappel, in stukjes en doe ze in een grote schaal. De avocado bewaar je om bovenop de salade te leggen. Zo ziet het er ook nog mooi uit!

De volgende stap is de courgette in plakjes of blokjes snijden. Verhit wat olie of boter in de pan en voeg de courgette en knoflook toe. Bak dit tot de courgette wat zachter is en als dit klaar is, voeg je dit toe aan de grote schaal met groente.

De couscous maak je klaar zoals op de verpakking beschreven staat.

Tot slot bak je de falafel. Degene die ik had was biologisch en moest totaal 4 minuutjes zachtjes gebakken worden. Je kan de falafel apart serveren of ook aan de schaal toevoegen.

Als puntje op i strooi je wat granaatappelpitjes en wat kiemen over de salade en dan is de salade ready to eat!

let’s get social
Facebook
Instagram
Twitter
Bloglovin