Met die heerlijke heersende griep, is het heel fijn om soep te eten. Deze Vietnamese Pho is perfect om die bacillen te bestrijden. De sterren van dit gerecht; gember en peper, zijn ideaal voor ziektebestrijding! Na een grote kom pho voel jij je zo weer de oude!

Ingrediënten voor 2 personen
– 1 theelepel verse gember (super fijn gesneden/geperst)
– 1 rode peper (heel fijn gesneden)
– 6 bosuitjes (in ringetjes van ½ cm dik)
– 1 gele paprika (in hele dunne reepjes)
– 2 handenvol spinazie (gewassen en ontdaan van de steeltjes)
– ½ pot Struik stevige rundvlees bouillon
– 700 ml kokend water
– 1 limoen (doormidden gesneden)
– 1 biefstuk (in hele dunne plakjes)
– 1 handje vol basilicum (fijn gesneden/gescheurd)

Bereiding van de pho

Neem een afsluitbare (weck)pot of bak die een zeer goed sluitende deksel heeft en tegen hitte kan en meng daar de gember met de rode peper, bosui, paprika, spinazie, bouillon, limoen, basilicum en biefstuk in. Doe de pot dicht en schud dit goed zodat alle smaken goed zich mengen.

Laat de smaken nu 30 minuten intrekken, na de 30 minuten giet je 700 ml kokend water in de pot en schud nog een keer goed. Laat ongeveer 10 minuten staan.

De Pho is nu klaar om geserveerd te worden!

let’s get social
Facebook
Instagram
Twitter
Bloglovin