Af en toe heb ik wat afwisseling nodig, dus ik dacht laat ik eens vegetarische kip proberen. In combinatie met deze Indiaanse wok producten van Patak leek het me een heel fijn gerecht en dat was ook zo! En weet je wat het allerfijnste is? Het is super snel klaar!

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 doosje vegetarische kipstukjes (ongeveer 175 gram)
  • 1 spitskool
  • 1 prei
  • 2 gele wortels
  • 1 bakje sojabonen (ongeveer 150 gram)
  • 1 bakje taugé
  • Gele rijst
  • 1 zakje Indian Wok Goan Sweet and Sour van Patak’s
  • Olie of boter om in te bakken

 

De bereiding

Bereid als eerste de gele rijst zoals op de verpakking. Deze heeft namelijk nog 15 minuten nodig om te rusten.

Vervolgens kan je rustig de groente snijden. Persoonlijk vind ik in reepjes het fijnst, maar dit kan je natuurlijk helemaal zelf invullen.

Verhit een grote pan of wokpan met de vegetarische kipstukjes en laat deze ongeveer 3-4 minuutjes zachtjes bakken. Voeg vervolgens de spitskool, prei en wortels toe en wok dit eventjes mee. Als je de geuren van de groente begint te ruiken, dan voeg je de prei en sojabonen toe. Tot slot voeg je het zakje Goan Sweet and Sour van Patak’s toe en laat je het geheel even sudderen.

Na een paar minuten kan je het gerecht opmaken. Ik vind het altijd leuk om gerechten wat spannender te presenteren, want het oog wilt natuurlijk ook wat!

patak's vega wok

Wil jij een rijk gevuld Patak’s pakket winnen? Laat je dan inspireren door dit recept en deel jouw Patak’s recept met mij via deze link.

let’s get social
Facebook
Instagram
Twitter
Bloglovin