Ik schreef een artikel voor IENS FoodSpots over romantische hotspots in Utrecht. Met het weekend voor de deur, willen stelletjes graag samen een romantisch avondje beleven. In Utrecht zijn er veel leuke plekjes, maar dit zijn er een paar die je misschien nog niet kent…

Le Jardin (Mariaplaats)
Deze nieuweling is een van de prachtige parels die Utrecht je te bieden heeft. Ze leven hier naar Groentenomie. Hè? Ja, je leest het goed! Het hoofdingrediënt is groente. Daarnaast kan je natuurlijk vlees, vis of gevogelte erbij kiezen. Vega mag ook! De romantische sfeer ontbreekt hier zeker niet. Je dineert naast de kassen, waar zij een aantal ingrediënten zelf kweken. Al dat groen draagt bij aan een knusse sfeer, waardoor jij en je liefde optimaal van elkaar kunnen genieten. (Op zondag helaas gesloten)

Le Jardin

WT Utrecht Urban Cafe & Kitchen (Rotsoord)
Als je je lief nou echt wilt verrassen, neem hem of haar dan hier mee naar toe. Dit pas geopende restaurant is gevestigd in de watertoren op Rotsoord. De combinatie van de moderne uitstraling van de tiende en de absurd mooie skyline van Utrecht, is een garantie voor een waanzinnige avond. Op de negende kan je ook genieten van de heerlijke Franse cuisine en hier heb je danwel geen skyline, maar wel (fijn voor de foodies!) zicht op de chefs in de keuken.

WT Cafe Kitchen

Behind Bars (Hamburgerstraat)
Dat deze hotspot in de oude Le Carafon zit is niet meer terug te zien. De cocktails die hier geserveerd worden zijn zelfs award-winning! Als je daar geen indruk op je liefde mee kan maken, weet ik het ook niet meer. De Gin Basil Smash is echt een aanrader! Oh my, did you say truffle oil?!

Behind Bars

De Markt (Drieharingstraat)
In een zijstraatje van de Oudegracht vind je de Drieharingstraat. Bij De Markt waan je je eventjes op een marktje in een mediterraans land. Grote shared platters zijn fijn voor het delen van de antipasti met je lover. Alles is geïnspireerd op Italië in De Markt. Bij de buren Naast de Markt kan je eventueel ook een romantisch plekje bemachtigen.

De Markt

Waar neem jij het liefst je vriend of vriendin mee naartoe voor een romantisch avondje?

Bron foto’s: Donker Utrecht, Le Jardin, WT Utrecht Cafe & Kitchen, Behind Bars en De Markt.

let’s get social
Facebook
Instagram
Twitter
Bloglovin