Al sinds ik in Groningen woon, is dit mijn favoriete plek om te lunchen. Bij van Boven ligt aan de Grote Markt en zit samen in het pand met Cafe Hooghoudt, wat ook erg gezellig is. Elke keer als ik hier ga zitten denk ik „nu ga ik iets anders proberen”, maar ik hou me toch altijd vast aan mijn drie favorieten.

Mijn nummer drie is het broodje Spareribs. Wat een heerlijke vleesinvasie: genieten! Het broodje is opgemaakt op een Italiaanse bol met heerlijk gemarineerde spareribs erop. Als je denkt dat je niet meer door kan eten, peuzel je toch nog even het laatste hapje naar binnen omdat je er werkelijk geen genoeg van kan krijgen.

Een duidelijke nummer twee is de Pan Pita met geitenkaas, tomaatjes uit de oven, pijnboompitten en rucola. En als je het heel lief vraagt, mag je hier ook de spekjes bij doen. Hmmm, deze letterlijke pan wordt op tafel geserveerd en als dit de eerste keer gebeurt, staar je er even naar. Ja, dat is allemaal voor jou. Met wat geweld snijd je het in stukjes en de beste manier om dit te eten blijft toch (sorry) met je handen. Een pannetje vol genot! Als je zoiets zelf wil maken, bestaat er dit!

Mijn topper is de Sandwichbol met Parmaham, Geitenkaas, tomaatjes uit de oven en verrukkelijke rucola pesto. Elke keer denk ik, „nee neem deze nou niet nog een keer!” Maar ik zwicht praktisch elke keer dat ik er ben. Mijn vriendinnen zeggen ook altijd; „jij weet het toch al?!” en na 10 minuten staren naar het menu kies ik toch voor mijn veilige keuze. Ik heb thuis de rucola pesto proberen na te maken, maar dat mocht niet baten.

Mocht je hierheen gaan, kies dan bij voorkeur een tafeltje aan het raam. Gezellige plek op de Grote Markt om vanaf 3 hoog de stad eens vanuit een ander perspectief te zien.