Oke, kan je verliefd worden op een plek? Een plaats met zo’n heerlijke sfeer? Dan ben ik het! Op het Culy Food Festival! Hieronder zie je mijn (overigens ontzettend ingekorte) verslag! 

Mijn favoriete Culy Monique van Loon heeft, na een fantastisch kookboek, nu ook een festival georganiseerd. Waar alleen maar food-gekken rondlopen zoals ondergetekende.

Na maanden wachten, was het festival afgelopen weekend eindelijk zo ver. Als een kind zo blij vertrok ik richting de oude suikerfabriek in Halfweg. Een gebouw dat bij het eerste aanblik al indruk op je maakt.

culy1

culy_2

Ik dook meteen links de Pulppersloods in. Hier was het gezellig vol en mijn aandacht viel als eerste op De Eetapotheek. Twee meiden druk aan het werk met hun “culinaire medicijnen” en ik heb natuurlijk meteen mijn bestelling gedaan! Hallo thee, dag opgeblazen gevoel!

Culy_3

culy_4

Tijdens mijn rondje door de loods, belandde ik in de rij van De Sapkar. Rug aan rug met de rij voor Nadia en Merijn. Geef mij die superjuice maar. Lekker een “Schoon Schip Maken”. Wat was dit lekker!

culy_6culy_5

Met het groene sapje in mijn hand, loop ik langs de eetbare stand van Superfresh, ook wel een Supermarkt 2.0. De Creative Chefs bereiden je producten ter plekke voor je. Misschien nog een lekker handje meelwormen erbij?

culy_8culy_7

Na deze heerlijke versnaperingen was de middenfabriek aan de beurt.  Het eerste wat mij op viel was de rij vol met liefhebbers van Brandt & Levie. De Naakte Hond kon ik natuurlijk niet aan me voorbij laten gaan! HEER-LIJK! Hier kan je me voor wakker maken in het holst van de nacht. De verse worstjes met crunchy uitjes en heerlijke, zelfgemaakte mosterd.

culy_9

culy_18

 

 

Genietend van Rolling Beat Machine kom ik weer bij van deze heerlijke Naakte Hond en verplaats ik me naar de andere kant van de zaal. Maggi’s Dumplings are calling my name! Een heerlijke portie verse dumplings, gevuld met varkensgehakt, Chinese kool en prei. Het sausje is vooral érg lekker; soja met knoflook en ketjap.

culy_11

culy_12

Snel naar de Easter Egg Bar van Smokey Goodness! Met heel veel mazzel de laatste Egg Benedict op de kop getikt! YES! Deze had ik niet willen missen. Hoe lekker was deze?! In het gangetje tussen de twee hallen was een all-new-diningexperience; Van Riek tot Vork. Het oogde een beetje als een silentdisco. Niets was minder waar, de tafelgasten kregen allen een verhaal van de boer te horen over het eten op hun bord. Dit is een initiatief van de Youth Food Movement.

culy_13culy_14

Zijn we bijna het toetje vergeten! Toen ik dit kunstwerkje zag liggen, ging mijn foodie hart sneller kloppen. Hidde de Brabander, oprichter van Dreams of Magnolia, creëerde ter plekke deze goddelijk Fermented Blackberry Macarons. Samen geserveerd met een heerlijke kop Dilmah thee! Een aanrader! Ik heb meteen een paar doosjes Dilmah thee mee naar huis genomen.

culy_16culy_15

Ik ben nog mijn lippen aan het aflikken van dit waanzinnige toetje en ineens staat de enige echte, Culy-queen Monique van Loon voor mijn neus! Dit is als kers op de taart van mijn Culy feestje! Na een kort gesprekje was ik zo onder de indruk dat ik vergeten ben een foto te maken. Hopelijk op een nieuwe ontmoeting, Monique?

Na dit korte intermezzo begint de party pas echt met het swingen van Soulzangeres Sarah-Jane. Alle voetjes van de vloer!

Ben jij ook geweest? Wat vond je ervan?

Tot volgend jaar #CulyFoodFestival!

culy_20

culy_10