Vroeger ben ik wel eens bij De Nederlanden geweest. Op een warme zomerse dag stapte ik rechtstreeks vanaf de boot het terras op. Het zat helemaal vol! Vandaag opende De Nederlanden 2.0 en ik mocht erbij zijn.

de_nederlanden

Het interieur is de afgelopen jaren onder handen genomen en daar mogen wij nu het resultaat van bewonderen. De eetgelegenheid van De Nederlanden is verdeeld in drie verschillende stijlen: de serre, het restaurant en de nis. Het oogt knus, warm en gezellig! Het leukste vond ik de serre, waar ik meteen een ‘Parijs’-gevoel van kreeg. Het fijne aan de verschillend ogende gedeelten is dat het een grote doelgroep aanspreekt. De lounge is ook vernieuwd en ziet eruit als een plek waar je na een fijn diner nog eventjes wilt blijven hangen. Mocht je toch bedenken om ook nog te willen ontbijten bij De Nederlanden, kan je ook een nachtje blijven slapen in één van de tien hotelkamers.

Dit is niet het enige wat ze vieren! De chef, Wilco Berends, viert het tienjarig chefschap bij De Nederlanden. De chef drukt een spannende stempel op de gerechten. Zijn liefde voor oesters is duidelijk merkbaar in de zaak: van bank naar banket. Een smakelijk oesterbanket was het startsein voor de feestelijke heropening. Mijn geluk kon niet op!

garnalen_cocktail

De lunch vervolgde zich aan de tafels in het vernieuwde restaurant. De Garnalencocktail 2016 verschijnt voor mijn neus en het ziet er oogverblindend uit. Daarna volgt een prachtig gerecht met Noordzeekrab en citrus. Aan deze twee gerechten zie je direct dat de chef een waanzinnig oog voor detail heeft en schitterende creaties aan zijn gasten wil voorschotelen. Bij De Nederlanden ga je écht all-in!

souffle
Na een heerlijke Tamme Anjouduif met gekarameliseerde eendenlever, komt er ook nog een spannend toetje: een merengue van gember, pandan & citroengras crème, sorbetijs van bospeen en roomijs van kaffir. Tot slot mocht ik nog genieten van de signature dish van de chef: een soufflé met magnolia roomijs. Heerlijk!

Één woord: Wauw! De combinatie van de gelikte presentatie van de gerechten, het grote palet van smaken en de sfeer van de ruimte creëren bij mij maar één gevoel: wauw! Ik hoop snel terug te keren naar De Nederlanden 2.0!

let’s get social
Facebook
Instagram
Twitter
Bloglovin

foto credits: elizabethonfood.com, foodieadventures.nl, nederlanden.nl