Een van mijn lievelingsbezigheden in het weekend, is de markt over struinen. In Groningen is er een hele fijne; de Vismarkt. Wie kent het niet. Vol kraampjes met groenten, fruit, vis, vlees, noem het maar op!

Er is een bepaalde kraam waar ik altijd stop en dat is de pasta kraam. Alleen maar verse pasta en verse smeersels voor op je heerlijke Turkse brood die je bij het kraampje van de Souk gekocht hebt. De kraam wordt bemand door dezelfde personen en op een bepaald moment komt er dan ook herkenning! (Oeps!)

Elke week wisselen de producten, wat betekent dat je dus elke week een nieuwe combinatie kan halen! YUM! Ze hebben vaak ricotta, basilicum en pijnboompitten of parmezaan en eekhoorntjesbrood. Deze week hadden ze wel iets heel spannends: Kip, paksoi, chili, gember en maracuja! Spannende combinatie dacht ik, dus ik nam het mee naar huis. Samen met een heerlijk vers tomatensausje. Even snel langs de supermarkt om nog wat groente bij de saus te kopen (soms hoeft dat niet eens!).

Eenmaal thuis kan ik niet wachten om het klaar te maken. Het scheelt dat de pasta binnen een kleine vijf minuutjes gaar is en de saus ook! Hmmm geef mij dit maar elke week.

Ken jij deze pasta kraam? Of heb jij ook zo’n lekkere in de buurt? Je mag het altijd delen met me!