Wie denkt aan streetfood, denkt snel aan hotdogs, loempia’s of patat. Dat is dan ook hoe het Amsterdamse straatbeeld er op dit moment uitziet. Mijn vriendinnetje Fleur Ravelli is Foodtruck manager van Friska en wil het beeld van Fastfood in Goodfood veranderen. De foodtruck rijdt al, maar sluit nog niet 100% aan bij het Friska-concept. Ik sprak Fleur uitgebreid over het concept.

Van ongezonde afhaalmaaltijden naar een gezonde take-aways. Van de Gemeente Amsterdam hebben wij de kans gekregen om deze droom te verwezenlijken. Friska is namelijk één van de 50 foodtrucks die een vergunning hebben gekregen om het straatbeeld te veranderen. Dit zullen zij doen op verschillende hotspots in de stad zoals bij het SciencePark, de Zuid-As en het Vondelpark.

Op deze plekken moeten ze zelfvoorzienend zijn, wat inhoud dat ze voor hun eigen elektriciteit moeten zorgen. Helaas zit er niet op elke hoek van de straat een stopcontact in de grond en is een generator voor veel foodtrucks een snelle en gemakkelijke oplossing. Een generator maakt veel geluid en is zeker niet groen.

Friska wil niet van afhankelijk zijn van een generator en probeert daarom met dit project geld op te halen voor haar zonnenpanelen. Deze zullen op het dak worden bevestigd waardoor de electriciteit op een groene manier kan worden opgewekt.

Welke gezondere optie biedt Friska dan op straat? Friska’s! Gezonde sushi wraps met verse ingrediënten. Friska’s hebben als basis gezonde en langzame koolhydraten aangevuld met extra veel rauwe groentes. Dé ideale maaltijd voor mensen met een druk bestaan of graag fit willen blijven. De Friska Foodtruck zal het straatbeeld van Amsterdam veranderen. Steun mijn vriendinnetje Fleur met het creëren van deze vette foodtruck!

GA NAAR DE CROWDFUNDING CAMPAGNE!

Ben jij nu ook zo benieuwd naar de Sushiwraps? Dit weekend 7/8 november kan je de herfstspecial komen proeven! Bij Friska in de Foodhallen van Amsterdam en kan je ook een kijkje nemen op de local goods market!