Mijn moeder’s verjaardag stond voor de deur en ik wilde eens uitpakken. De keuze was snel gemaakt: we gingen naar Instock Utrecht! Deze parel ligt in Lombok aan de Vleutenseweg in het Jaffa gebouw. Dit gebouw alleen al is een plaatje! Gezegend met een heerlijk terras achter, is dit een hotspot die je niet wilt overslaan deze zomer.

instock 7 utrecht

Instock is ontstaan in de strijd tegen voedselverspilling. Vanaf 2014 probeert dit (ondertussen héle) groot team voedsel te redden. Instock wil mensen bewuster maken van het verspillingsprobleem. Instock redt zelfs zoveel kilo’s, dat ze in 2017 een Food Rescue Center hebben geopend. Een plek waar de onverkochte producten (voornamelijk fruit en groente) worden verzameld en gesorteerd. Hier kunnen andere bedrijven in de horeca bij Instock circulair inkopen. Een gaaf en toekomstgericht initiatief!

Ze hebben een kleine kaart die ze aanpassen op de producten die ze binnen krijgen, ondertussen is dat wat makkelijker gezien de hoeveelheid kilo’s die ze redden!instock 6 utrecht

instock 2

Nu terug naar mijn bezoek bij Instock Utrecht: Dit terras is toch té heerlijk! Lekker in het zonnetje met Pieper Bier! Dit bier is ontstaan door een experiment samen met Brouwerij Troost. Bier van geredde aardappels, wie bedenkt dit? Ik vind het zelf een beetje naar Pale Ale smaken: een klein beetje bitter. Naast Pieper Bier hebben ze nu ook Bammetjes Bier en het smaakt als een Weizen. Ik ben fan van deze speciaalbiertjes! Gelukkig kan je deze ondertussen ook bij de Albert Heijn scoren.

instock 4 utrecht

Het bleef natuurlijk niet alleen bij deze biertjes! Welke producten kunnen we nog meer redden door hier te eten? Deze zondagbrunch is natuurlijk niet compleet zonder Shakshuka. Een ideaal gerecht om verschillende (geredde) groenten in te verwerken. Zo lekker! Dit is iets wat ik zelf ook regelmatig maak met de restjes van de dagen ervoor.

instock 1 utrecht

Daarna hadden wij de Proeverij van de Chef en de Chipotle Nachos om te delen. In de proeverij zat onder andere de heerlijke Falafel Fattoush: een kruidige Libanese salade met crunchy falafel en seizoensgroente. Zó lekker! Leuk detail: er zaten hele kikkererwten in de falafel.

instock 5 utrecht

De Hemelse Wentelwafel is heerlijk voor de zoetekauwen onder ons. De combinatie van de karamel en de gekonfijte mandarijn klopt helemaal en maakte onze Sunday brunch tot in de puntjes af!

Wat was dit genieten! Mij zie je zeker terug bij dit waanzinnig leuke concept!

 

let’s get social
Facebook
Instagram
Twitter
Bloglovin