Terwijl ik met mijn billen in het fantastische Frankrijk zit, denk ik terug aan een bijzonder diner met een Frans tintje. Niet al te lang geleden ben ik afgestudeerd en voor deze bijzondere gelegenheid mocht ik een bijzondere plek uit kiezen om te eten. Daar hoefde ik niet lang over na te denken. Het werd er eentje hoog op mijn lijstje: Le Jardin!

Dit restaurant is een van de nieuwste parels aan de Mariaplaats, samen met Elize. Het blauwe pand, met uitzicht op het Conservatorium, én met een eigen bloemist naast de deur valt op en is zeker niet ongemerkt gebleven bij het foodminnend publiek.

Ze handhaven een geheel nieuw concept. Althans op deze manier kende ik het nog niet. ‘Groen-te-no-mie’ noemen ze het. De groente speelt de hoofdrol in alle gerechten. Je kan natuurlijk ook gewoon iets met vlees of vis kiezen, maar die staat dan wel lager in aanzien dan de groente.

Ons diner startte met een prachtige cruditée van roodlof, diverse groente, afgetopt met crème fraiche en romanesco. Dit fijne hapje heeft de lat zeer hoog gelegd voor de rest van de avond. Konden ze dat wel waar maken?

diner1

Er werd al snel vertrouwen in de chef uitgesproken en we kozen voor het verrassingsmenu. Mijn favorieten? Dat wordt dan een top 3 aan hoogtepunten, want het was allemaal heerlijk en tot in perfectie bereid. De rode kool, knolselderij, runderlende, portobello met knoflook staat op drie. Met een welverdiende nummer twee volgt de biet met kumquat, frambozenazijn, boerenyoghurt en kippenlevercrème. Mijn absolute nummer één is toch de Rabarber met Champagne ijs en harde wener. Wauw! Hier kom ik het liefst elke dag voor terug. Deze combinatie zorgt voor vuurwerkjes in je mond.

diner2

Wat mij vooral opviel, was de ongekend goede service. Aan alle kleine dingetjes is gedacht, maar wat uitblonk: een altijd luisterend oor terwijl de gast dat niet eens opmerkt. Bij Le Jardin is de klant écht koning!

Ik ging op een roze wolk de deur uit, maar voordat ik vertrok ben ik nog even de bloemist ingeslopen voor een prachtig bloemetje. Een kleinigheidje waardoor ik nog extra lang heb kunnen genieten van deze bijzondere avond. Le Jardin is een plek waar ik graag terugkom.
let’s get social
Facebook
Instagram
Twitter
Bloglovin

Bron foto’s: Le Jardin