Aan de kade van het prachtige dorpje Trouville-sur-mer, ligt Les Vapeurs. Met uitzicht op de markthal vol met vis en de vissersboten erachter, is dit wel een idyllisch plekje om te eten. 

Elke zomer is deze vakantie vaste prik. Chillen, wijntjes, zonnebaden, het zijn allemaal verplichte bezigheden. Erg vervelend! Wat ook een verplichting is, is lunchen bij Les Vapeurs. Met als voordeel dat het ongeveer de enige maaltijd is die je die dag nuttigt en het er dan zeker ook van neemt.

Traditioneel beginnen we de middag met wijn (verrassing!). Dit keer was het een heerlijke Pouilly-Fumé en een heerlijk voorgerecht: crevettes met Franse mayonnaise. Binnen no time zijn deze verslonden.

Eindelijk komt ons hoofdgerecht op tafel: moules à la crème Normandie. Alleen van de geur al loopt het water me in de mond. We zijn met een grote groep, dus er zijn 4 mega pannen op tafel gezet. Een schep, twee scheppen, drie scheppen… jaaa stop maar hoor! Nu zit ik echt wel vol!

Deze mosselen zijn heerlijke bereid met room en heerlijke groenten. On the side zijn er lekkere frieten met Franse mayo.

Met ons buikje rond en een glaasje Calvados als toetje, genieten we na van deze wederom waanzinnige lunch bij Les Vapeurs. Voor diegene die alweer kunnen lopen na deze hoeveelheid mosselen, is het een tip om nog even richting het strand te lopen en onderweg misschien wel een bolletje ijs mee te pikken.