Mijn ouders zijn doorgewinterde zeilers en zwerven in de zomer vaak het Wad over. Dit jaar eindigde de zonnige bootvakantie door de koude omstandigheden in Harlingen. Ik ben even overgekomen vanuit Groningen en meteen had ik het vakantiegevoel te pakken. Nog leuker is, dat de Visserijdagen zijn begonnen. Bandjes, braderie en het traditionele Tobbedansen.

Nooitgedagt ligt in hartje Harlingen in een mooi hoekpand met prachtige luikjes. De heerlijke cleane uitstraling werkte erg uitnodigend. Deze parel bestaat al ruim 10 jaar en heeft een leuke, verrassende indeling. Hoge plafonds en veel grof hout. We worden naar boven meegenomen en krijgen een tafeltje aan het raam. Zo kunnen we nog een beetje meegenieten van de leuke muziek en zelfs een blik in de keuken werpen.

De heerlijke Biologische witte wijn wordt bijgeschonken, terwijl mijn voorgerecht op tafel gezet wordt. Een van mijn lievelingsbereidingen van gamba’s: Tempura! Wauw. Wat een heerlijke verfrissende salade! De Gambastaarten zijn heerlijk knapperig bereid en de uitjes en paprika in combinatie met de dressing zorgen voor een verfrissende bite bij de salade en shii-takes. Ik wacht met smart op mijn hoofdgerecht, terwijl ik mijn vader nog zie prutsen met de twee gerookte palingen.

Alsof ze gedachten kunnen lezen bij Nooitgedagt, serveren ze mij de perfecte Ossenhaaspuntjes. On the side: lekkere, zoete rabarber and frieten waar je echt van geniet. Deze malse ossenhaas smelt op mijn tong en het is binnen no time helemaal op!

Na al deze lekkernijen is er slechts nog ruimte voor een French Coffee op het terras, waar we stiekem zachtjes beginnen mee te zingen met de liedjes op de Grote Bredeplaats.

Wat een geslaagde avond! Tot volgende zomer!