Maandag dompelde ik mij een avondje onder in de wereld van de bartenders. De Tunes bar van het Conservatorium Hotel in Amsterdam was gevuld met barkoningen en –koninginnen. Uit enkele reacties bleek dat er een presentatie inclusief stoelen en beamer verwacht werd, maar Hooghoudt had andere plannen met de gasten…

Bij binnenkomst werden we verwend met een heerlijk glas Premium Jenever, Earl Grey likeur en mousserende wijn. Hiermee werd wel een statement gemaakt en als dit de insteek van de avond is, belooft het nog wat te worden!

Dat Premium Jenever het thema van de avond is, blijkt uit alles. Simpliciteit staat hoog in het vaandel bij de presentatie van deze mooie fles jenever. Subtiel is het overal in verwerkt. De ster van de show vanavond is natuurlijk Lennart Deddens, Bartender of the year 2015. En of hij dat waar maakt! Shakend brengt hij de hele avond achter de bar door om zo zijn mede-barkoning(inn)en de fijnste, lekkerste en mooiste cocktails voor te schotelen. Uiteraard met de andere ster van de avond: Premium Jenever van Hooghoudt.

De speciale cocktails zijn ook onderdeel van de foodpairing van Laurens Speek. De food-meester van Hooghoudt heeft een heerlijke combinatie samengesteld. De Hooghoudt Collins, een cocktail waarbij de rozemarijn een grote rol speelt, was een mooie verschijning. De combinatie met de Nigri Tonijn was verrassend. Het wat vette van de sushi ging fijn samen met de frisheid van deze cocktail. De Hooghoudt Smash was mijn persoonlijke favoriet. Een heerlijk zomerse, frisse cocktail met munt. Ik waande me even achter mijn zonnebrilletje op het strand van een heel warm oord. Wordt deze ook thuisbezorgd? Het torentje van kip, yoghurt, cashew, honing en natuurlijk munt, is een ultieme hap bij deze verfrissende cocktail. The all-time favorite van de aanwezige gasten was de Hooghoudt Negroni. Deze vloog het meest over de bar. Het samenspel van de bittere smaken, het krachtige en de kruidigheid van deze cocktail maakt het een succes-drankje. Bij de Negroni werd een kort gegrilde coquille met Gouda gris sec geserveerd, afgetopt met kruidenolie en ‘pousse epinard’ (in de volksmond ook wel baby spinazie genoemd). Het pitje van de kaas-coquille combinatie sluit goed aan op de smaken die je in de cocktail proeft.

Na meerdere cocktails en hele fijne hapjes dacht ik dat het feestje wel op z’n einde zou lopen.. niets was minder waar! De Premium Jenever heeft de toon gezet en zal vanaf nu meer in bars te vinden zijn. Misschien wel bij jouw lievelings-hotspot? Uiteindelijk sloop ik er tussenuit, maar vanaf de buitenkant van de Tunes bar zag je dat het feestje tot in de late (vroege) uurtjes door zou gaan…

let’s get social
Facebook
Instagram
Twitter
Bloglovin