Voor Hooghoudt mag ik regelmatig experimenteren met de jenevers. Mijn eerste gerecht was gerookte ganzenborst met NO. 24 jenever. Dit keer gebruik ik de Bruine Jenever van Hooghoudt voor een mooie risotto met gemarineerde kippendijfilet. De jenever geeft de marinade een stevige, zwoele bite. Deze risotto is een ideaal gerecht om je vrienden op te trakteren als ze komen eten.

Ingrediënten voor 4 personen:

Rijst

  • Risottorijst
  • 0,5 liter Witte wijn
  • 1 liter Bouillon
  • 1 Ui

Kippendijfilet

  • 200 gr Bakboter
  • 500 gr Kippendijfilets
  • Peper
  • Zout
  • Chiliflakes (molen)
  • 5 eetlepels Hooghoudt Bruine Jenever
  • 2 tenen knoflook
  • 200 gr Groene asperges

De voorbereiding van de kippendijfilet
Snijd de kippendijfilets in kleine blokjes en marineer deze in 5 eetlepels bruine jenever, de fijngesneden of geperste knoflook, ruim peper en zout en de gemalen chiliflakes voor 1,5 tot 2 uur.

Tip: gebruik altijd afsluitbare diepvrieszakjes waar je gemakkelijk alle lucht uit kunt drukken en het extra makkelijk wordt om het vlees te kneden en kunt draaien zonder dat alles uiteindelijk onder de marinade zit.

De bereiding van de risotto
Smelt de boter in een grote pan en bak de ui hierin zachtjes tot ze mooi transparant worden, voeg dan de rijst toe en bak deze mee tot de rijst ook mooi transparant is. Als dit het geval is, voeg dan 250ml witte wijn toe en blijf roeren tot de rijst alle wijn heeft opgenomen. Dan beetje bij beetje al roerend de bouillon erbij tot de bouillon volledig is opgenomen.

Het maken van de asperges en de kippendijfilet
Grill de asperges zonder boter of olie op een grillpan voor 4 minuten. Zorg dat de asperges knapperig blijven.

Tegelijkertijd bak je de kip in een beetje boter in 4 a 5 minuten tot de buitenkant mooi goudbruin is en nog lekker mals aan de binnenkant. Ready to eat!

Serveertip
Plaats een schep risotto in een kleine springvorm of bakring, leg de gegrilde asperges erop. Op de asperges leg je de kippendijtjes en vervolgens kan je naar wens een nog een schepje risotto bovenop toevoegen.

Lees het recept ook hierrrr op de website van Hooghoudt.