In combinatie met dit weer is een soepje niet misplaatst. Een van mijn favorieten is een soepje gemaakt van courgette. Deze versie heb ik geleerd van mijn nichtje. Het is heel makkelijk! Beetje roomkaas erbij en het is klaar! Dit gerecht kan echt iedereen creëren. Deel jij jouw versie van mijn courgette soep met mij?

Courgette soep voor 4 personen

2 courgettes
1 ui (ik ben een uienliefhebber, dus je kan ook een kleine ui gebruiken)
2 teentjes knoflook
2 eetlepels boter of margarine
2 groenten bouillon tabletten
700 ml kokend water
100 gram verse roomkaas met kruiden (of meer, wat jij lekker vindt)
Tot slot kan je als extraatje soepstengels erbij doen. De lekkerste zijn met extra kaas!

Als variatie kan je er ook zalmsnippers of pesto aan toevoegen. Ook erg lekker!

Stappenplan

Begin met het snijden van de ui en knoflook. Versnipper deze, verhit de boter in een soeppan en gooi de ui en knoflook erbij. Fruit het zo’n twee minuutjes.

Vervolgens ga je de courgettes schoonmaken en in blokjes snijden. Voeg deze toe aan de soeppan en laat dit acht minuten zachtjes bakken.

Als de courgette zacht is, verkruimel dan de tabletten erover en voeg de 700 ml water toe. Breng de soep aan de kook en laat dit vijf minuten door koken.

Wanneer je denkt dat het klaar is, pureer je de soep. Voeg hierna de roomkaas toe en pureer het nog een keer, zodat er een dikke soep ontstaat.

Verwarm de soep nog een keer goed voordat je hem uitserveert.

GENIET ERVAN!