Ik geniet nog even van het heerlijke zomerweer. Tijd voor burgers! Het voordeel van burgers maken is dat het niet lang duurt en er voor ieder wat wils is. Ik maak het vandaag met een lekkere zelfgemaakte rundvlees burger.

Ingrediënten:

– hamburger broodjes
– 500 gram rundvlees
– 1 ei
– potje stemgember
– paprikapoeder
– knoflookpoeder
– 2 grote uien

– mozzarella
– bacon (of course)
– cheddar cheese
– ijsbergsla
– komkommer
– de sauzen

Bereiding:

Gooi het rundvlees en het ei in een grote kom. Snij 1 ui en een paar bolletjes stemgember fijn en doe deze bij het rundvlees. Vervolgens voeg je een beetje van de poeders toe. Kneed dit tot een grote homp en verdeel het in balletjes. Deze balletjes druk je vervolgens plat om hier de burgers van te maken.

Als je dit gedaan hebt, doe je burgers in de pan. Niet allemaal tegelijk, want je moet een beetje ruimte houden voor het draaien. Schroei ze dicht en laat ze daarna langzaam garen.

Tijdens het bakfestijn snij je de sla, mozzarella, komkommer en de andere ui. Verdeel dit over bakjes en zet ze op tafel. Bak de bacon even kort en laat deze uitlekken op keukenpapier. Ondertussen zijn de burgers klaar en breng deze samen met de bacon en cheddar cheese naar de tafel.

Ga jij deze thuis ook een keertje maken? Deel dit dan op Instagram via #foodieadventures of via de Foodie Adventures Facebook!