Vandaag heb ik mega veel zin in kip! Met mijn voorliefde voor aziatisch, was de keuze vrij snel gemaakt; Japanse kip it is!

Ingrediënten voor 4 personen:

Bereiden:

Als eerste snij je de kip doormidden of in stukjes. Doe de kip en de teriyakisaus door elkaar in een vrieszakje of boterhamzakje. Marineer de kip minimaal 1 uur in de ijskast. Dit is natuurlijk voor de perfecte smaakbeleving!

Vervolgens snij je de bosui in lange smalle reepjes. Maak een bakje met water met ijsblokjes erin. Leg de bosui erin tot de reepjes beginnen te krullen. Snij de komkommer in tweeën en halveer elk stuk in de lengte en snij het in lange smalle reepjes.

Doe de nori, komkommer, de helft van de bosui en de rijstazijn bij elkaar in een kom en voeg naar smaak een beetje suiker toe.

Verhit de olie in de wok en roerbak hierin de kip in ca. 4 min. gaar.

Schep op elk bord strak naast elkaar een bergje kip en salade. Dep de reepjes bosui met keukenpapier droog en leg ze op de kip. Spuit in 4 kleine schaaltjes een beetje wasabi en zet ze op de borden.

En klaar is kees! Wat vond je van dit recept? Laat het me weten op Instagram via #foodieadventures of via de Foodie Adventures Facebook!