Deze Culy Sunday kon me niet vroeg genoeg beginnen. We hebben een etentje en ik wilde dolgraag dit nieuwe rosbief recept uitproberen. Ik heb een nieuwe marinade gekocht bij de Tuindagen van Landgoed Vollenhoven bij het standje van Paradijshof International Delicacies. De marinade bevat soja, honing en sesam en je kan het bijvoorbeeld ook gebruiken bij wokken.

Nu heb ik het gebruikt als marinade bij mijn Sunday Roast. Buiten de normale extra’s on the side, heb ik gekozen voor Rosbief als ster van het gerecht.

Ingrediënten voor 4 personen:

– 1 Rosbief a 600 gram
– Soja, Honing, Sesam-marinade
– zout en peper

Bereiding:

Ik heb hiervoor de rosbief bij de slager gehaald. Het enige wat je hoeft te doen, is de rosbief insmeren met de marinade. Een heerlijk dikke laag, maar zo min mogelijk er naast. Dit verbrandt namelijk!

Schroei de rosbief even kort dicht in de pan. Vervolgens stop je de rosbief zo’n 50 minuten in de voorverwarmde oven op 200 graden.

In de tussentijd kan je aardappeltjes bakken, of mijn persoonlijke favoriet: maïskolf met een beetje boter. Een tomatenslaatje doet het ook altijd goed on the side.

 

Happy Culy Sunday!