Als ik zo naar buiten kijk, denk ik: heerlijk voor de haard, comfort food erbij!
Dit recept is easy, snel en zó lekker! Verse pasta, en zeker ravioli, mag je mij altijd voor wakker maken. Het zondigen waard!

Ingrediënten voor 2 personen:
– 2 el zonnebloemolie
– 250 gram koelverse ravioli met burrata en tomaat
– 200 gram kipfilet
– 200 gram verse tomaten of gepelde tomaten
– 125 gram buffelburrata
– 70 gram parmaham
– 8 gram verse basilicum
– 1 el kappetjes

Bereiding:
Snijd de kipfilet in stukjes en bereid ze in een wok in de zonnebloemolie.

Halveer de tomaten en rasp ze op de snijkant op een grove rasp. Je houdt dan alleen het vel over, dat wordt niet gebruikt. Verse tomaten zijn natuurlijk het beste, maar je kan ook gepelde tomaten gebruiken.

Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Halveer de burrata en snijd de ham en alleen de basilicumblaadjes in reepjes.

Haal de wok van het vuur als de kip klaar is en meng de geraspte tomaat, de ham, het basilicum en de kappertjes met de kip. Verdeel de lauwwarme pasta over de borden en schep de saus erop. Leg op elk bord een halve burrata. Bestrooi royaal met versgemalen peper.

Genieten maar!

 

Tip:
Dit gerecht bevat vrij veel verzadigde vetten, maar is het zondigen waard!

Dit recept is een vrije vertaling van Allerhande.

let’s get social
Facebook
Instagram
Twitter
Bloglovin