Met het weekend voor de deur, gaat bij mij al borrelen wat ik dit weekend ga klaarmaken. Het liefst sta ik de hele dag in de keuken voor een lekkere zaterdag– of zondagsmaaltijd. Mij kan je wakker maken voor tonijn en deze tartaar doet daar zeker niet aan af. Ik heb dit voorgerecht laatst klaargemaakt voor een grote groep en het was ook erg geschikt voor die setting.

Ingrediënten voor 4 personen:
– 5 el mayonaise
– 1 zakje rucola
– 200 g rivierkreeftjes
– 200 g verse tonijn
– 1 bosje bieslook, fijngesneden
– 1 el olijfolie
– ½ citroen, rasp en sap
– 1 bakje radijskiemen
– 2 el geroosterde sesamzaadjes

Extra: grote steekring en een spuitflacon/zak

Bereiding van de tonijntartaar
Pureer met een staafmixer 4 el mayonaise met bijna de gehele zak rucola. Breng de rucola mayo vervolgens op smaak met peper. Houd de mayonaise apart in een spuitzak/spuitflacon.
Houd een paar rivierkreeftjes achter voor garnering! Snijd de rest van de rivierkreeftjes klein, meng ze met 1 el mayonaise en de gesnipperde bieslook. Breng op smaak met peper.
Vervolgens snijd je de tonijn in heel kleine blokjes. Meng met 1 el olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Hierna meng je het citroensap en de citroen rasp.

Leg de grootste steekring op een bord. Schep een laagje rivierkreeftmengsel in de ring en druk dit licht aan. Schep er vervolgens een laag tonijntartaar op en druk weer licht aan. Verwijder de ring en leg met een lepel hier een beetje van het citroen-mengsel op.
Knijp met de spuitflacon streepjes rondom de tartaar. Tot slot, garneer je de tonijntartaar met rivierkreeft, kiemen en geroosterde sesamzaadjes.

Tada! Je mooie, simpele voorgerechtje is klaar. Voor wie ga jij het maken dit weekend?

let’s get social
Facebook
Instagram
Twitter
Bloglovin