Terwijl ik geniet van mijn birthday weekend in Normandië, besef ik me dat ik 3 heerlijke jenever flessen Bartender’s Choice heb ingepakt. Het zonnetje komt in zicht en ik besluit dat we de poolbar moeten openen. Door deze vrolijke flessen krijgt iedereen direct zin in de borrel!

Ik heb deze borrel als ‘blind tasting’ ingestoken en ik heb maar liefst 9 proefpersonen! Welke zou er als beste uit de bus komen? Cucumber Delight, Elderflower Cobbler of de Ginger Daisy? We beginnen met de verfrissende komkommer. De Cucumber Delight is, tegen verwachting in, onze nummer 3 geworden. De komkommer en citroen smaken zijn erg aanwezig, maar je proefde de jenever er fijn tussendoor. Aan de kleur zagen de proevers al wel dat het in de groene categorie zat. Maar zoals Hooghoudt’s bartender Lennart Deddens aangeeft; garneer met een mooie, lange sliert komkommer en veel ijs voor de perfect serve!

De verrassende tweede is Ginger Daisy geworden. De blind proevers hadden geen idee welke smaak ze voorgeschoteld kregen. Bij het lichte oranje van de kleur dacht iedereen aan sinaasappel. Yes! Bij het rechte eind! De gembersmaak was echter ook fijn in balans met de jenever. Ikzelf ben fan van gember, de anderen wat minder. Maar dit drankje is voor beide kampen geschikt! Garneer dit drankje met een schijfje sinaasappel en je steelt de show!

De absolute nummer één is de Elderflower Cobbler! Deze frisse en zoete cocktail is perfect voor een zonnige dag met de voetjes omhoog in het gras. De heerlijke smaak van vlierbloesem is aanwezig, maar oh zo welkom! Een schijfje citroen en veel ijsblokjes maken van dit jenever drankje de ideale summer cocktail!

Wat ik het fijnste vind aan deze flessen, is dat het de smaak en feel van een heerlijke cocktail heeft, maar het ook zo gemakkelijk is. Hooghoudt’s bartender Lennart Deddens heeft aan alles gedacht! Nou hup, naar de winkel! En vergeet de ijsblokjes niet voor de perfect serve!
let’s get social
Facebook
Instagram
Twitter
Bloglovin