Utrecht is weer een bierfestival rijker. In januari zal de Janskerk de locatie zijn voor Belgisch bierfestival Utrecht (BBF). Anja Netto, de organisator van het festival, is ook de oprichter van het bekende Streekbierfestival.

Netto zegt de locatie van het BBF erg leuk te vinden. Eerder probeerde ze de kerk ook in de route van het Streekbierfestival te krijgen, maar toen liepen de concepten te ver uiteen. “Ik vond het een erg leuke locatie, dus bedacht om dan iets anders te organiseren.”

Netto organiseerde vaker festivals, maar richt zich de laatste tijd alleen nog maar op bierproeverijen en festivals. “Dat wordt steeds groter. Zelf ben ik ook bezig om een biertje te brouwen dat Bull and Bird Beer moet gaan heten. Een samenwerking met onder meer tattooshop The Ink Society uit Utrecht.”

Naast het nieuwe festival ontwikkelt Netto ook door aan het Streekbierfestival dat in november weer staat gepland. “Daar komen drie Utrechtse brouwerijen en een café bij.” Het Streekbierfestival is jaarlijks, meerdaags bierfestival met een lente en herfsteditie.

 

let’s get social
Facebook
Instagram
Twitter
Bloglovin

Bron: DUIC