Het is alweer een tijd geleden dat ik deze heb aangeschaft, maar ik wilde het toch nog met jullie delen! Dit kookboek is net even wat anders dan de gemiddelde. The culy way of life is geschreven door een van mijn lievelingsfoodies: Monique van Loon. Zij is oprichtster van de populaire website Culy.nl, waar ik elke dag wel een keertje op moet kijken. Het boek begint met de ins and outs van de Culy lifestyle. Hoe dek je de tafel, waar kan je mooie borden halen en hoe zorg je voor de perfecte plating op het bord. Monique vertelt in dit kookboeken verhalen, trucjes en andere tips vanuit eigen ervaring en de ik-persoon. Zo ook over boodschappen doen, hoe om te gaan met je voorraadkast en niet te vergeten: hoe Instagram je je gerechten als een echte foodie. Zij is zelf verslaafd aan de app en plaatst veel foto’s van eten. Hier kan je haar volgen!

Ze laat zien dat je met een klein beetje meer effort bijna ster-waardige gerechten op tafel kan toveren. Waanzinnige gerechten die binnen 15 minuten klaar zijn, lunches waar menig collega jaloers op zal worden en heerlijke gerechten voor een dinner for one. Ook geeft ze tips hoe je een culy party zonder stress kunt organiseren.

Heb jij het ook altijd lastig gevonden om wijn bij het eten te combineren, smaken uit elkaar te houden en welke wijn je nou echt het lekkerst vond? Een spoedcursus wijn krijg je van Monique. Hoe kan je het beste een wijnrek vullen, of voor de ambitieuze foodies onder ons: een wijnkeldertje. Binnen no time ben jij een heuse sommelier, let maar op.

Monique deelt ook haar guilty pleasures met de lezer. Volgens haar is het belangrijkste dat je let op de hoeveelheden die je eet, regelmatig bewegen en eet vooral niks meer uit zakjes en van fastfoodketens. Een doodszonde. Lees ook meer over de culy cadeautjes die je aan je vrienden kunt geven, zoals mooie messen, zelf samengestelde thee of natuurlijk dit kookboek.

Als klap op de vuurpijl, deelt zij ook nog haar favoriete culinaire blogs, films, hotspots en culinaire (web)winkels. Maar als extraatje heeft ze ook haar favoriete muziek voor tijdens het koken toegevoegd. Verschillende lijstjes voor verschillende kookmomentjes. Romantische muziek, cocktailfeestjes, maar ook een afspeellijstje voor bij het afwassen.

Al met al, een waanzinnig leuk en prachtig vormgegeven kookboek. Een echte aanrader voor de foodies onder ons. Heb jij hem al?

[bol_product_links block_id=”bol_5502d97a01ddf_selected-products” products=”9200000016778717″ name=”The culy way of life” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”0″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

 

Foto’s: culy.nl