Het was feest in de RAI! Zo’n 70 foodtrucks hadden zich verzameld in de Europahal. Zodra je binnenkomt vermengen zich de geuren van alle soorten eten samen. Met wat drinken in de hand, besluit ik het terrein te gaan verkennen. 

Friska
Allereerst trok mijn neus naar de opvallend witte foodtruck van Friska. Voor deze new kids on the block is dit het eerste Foodfestival waar zij met de truck staan. En of dat een succes is! Er staat een rij! Quinoa sushi is helemaal hot and happening en lekker dat is het is! YUM! Julie en Fleur runnen deze truck, maar hebben ook een tentje in de Foodhallen. Sinds kort zijn ze een samenwerking aangegaan met Lola Quinoa. Deze quinoa is op een natuurlijke wijze in Nederland ontwikkeld en is een initiatief om lokale productie te stimuleren. Het is 100% natuurlijk en de quinoa is volkoren en zelfs glutenvrij! De dames van Friska creëren spannende sushi creaties met namen zoals ‘Salmon Mandela’ en ‘Sticky Chickie’. Vergeet vooral niet een bezoekje aan Friska te brengen in de Foodhallen!

Monsieur Saucisson
Deze meneren komen van ver: Rotterdam! Hier hebben zij een plekje in de befaamde Markthal. De naam zegt het al: ze hebben hier werkelijk alle soorten worst. En het lekkere is dat je ze gewoon online kan bestellen! Drie worsten voor 10 euro! Ik nam er ook een paar mee naar huis en koos voor de worsten met eekhoorntjesbrood, eend & groene peper en een gerookte worst. Deze zijn allang op natuurlijk! ZO lekker! Hang ze op buiten de ijskast en je kan ze maanden bewaren! Waar wacht je nog op?

Hieper de Pieper
De mannen van Hieper de Pieper serveren het lekkerste Patatje Stoofvlees! Dit, in combinatie met een biertje, is heerlijk! Schande als je ze nog niet kent! Ze verkopen 80% home made producten! ‘Bij gezond leven hoort genieten!’ is het motto van deze foodtruck. Hieper de Pieper is niet alleen een foodtruck, maar ook de eerste bio snackbar van Nederland. Deze kan je vinden in de Jan van Galenstraat in Amsterdam.

Foodbutlers
Een bestaand concept in een nieuw jasje! De naam zegt het al. De meiden van Foodbutlers nemen jou een hoop stress weg als je een dinertje organiseert voor vrienden of familie. Op de website van Foodbutlers kies jij je menu, zij verzorgen de producten die ze halen bij lokale producenten en bezorgen deze bij jou aan de deur. Dit keer niet in een foodbox, maar in een mooie eco-foodbag! Heb jij binnenkort een leuk dinertje? Schroom dan niet om even de website van deze leuke meiden te bekijken!

Volgend jaar ben ik er weer bij! Wat vond jij van het Foodfestival in de Amsterdam RAI?

Photocreds: @foodieadventuresnl & @healthysien