Ik ben afgelopen weekend naar het Fries Food Festival geweest. Het was te gek! De Harmonie was omgebouwd tot een prachtige hal met allemaal kleine kraampjes, een kooktheater en zelfs een fileer station! 

Na het leuke welkomstcadeautje (lees: eetbare bloemen!!) kan ik niet wachten om te proeven, kijken, ruiken en misschien wel zelf een visje te fileren.

Een van de standjes serveerde heerlijke amuses van De Harmonie zelf. Deze amuses vormen kleine voorproefjes van de gerechten die zij daadwerkelijk serveren in het Theatercafé. Het menu wisselt elke maand! Lekker een hapje nemen voordat je naar de voorstelling gaat. Persoonlijk was de Sandwich zuurdesem mijn favoriet. Heerlijk zuurdesem brood met een crème van avocado en plakjes gerookte gele biet. Deze staat op het menu van April!

fries_food_festival_1

 

fries_food_festival_12

 

De mannen van Vinny & Jo stonden me vrolijk toe te grijnzen en boden me een heerlijk kopje cappuccino aan. Wat een heerlijk volle cappuccino. De smaak was heerlijk en puur. De mannen hebben een winkel in Leeuwarden, waar zij deze fijne koffie serveren, maar ook bijpassende lekkerheden hebben! Waar wacht je nog op? Binnenkort hopelijk ook in Groningen te vinden!!

fries_food_festival_13

fries_food_festival_14

 

 

 

 

 

Ons oog viel op de heerlijke bonen en zaden van Waldfarming. Eigenaar Henk Zuidema wilde me alles erover vertellen. Erg leerzaam! Online kan je van alles bestellen. Waaronder ook verschillende kruiden, genaamd Kleur & Kruid. Een aanrader!

fries_food_festival_11 fries_food_festival_10 fries_food_festival_4

 

 

 

 

 

 

 

 

Het vis fileren zou beginnen! Het proeflokaal ‘tAiland is kortgeleden een crowdfunding gestart voor een fileerlokaal. Een heel interessant project in samenwerking met de Goede Vissers en Carlo Petrini. Het verhaal achter dit project is de moeite waard om te lezen.

De winkel van bioweb trok ook mijn interesse. Een vol standje met allemaal lekkers én bio! Op de website van bioweb kan je van alles bestellen. Van kastanjepuree tot biologische drop! Heel erg fijn. Zeker als er geen bio-winkel om de hoek zit, of als je geen zin hebt om met al die boodschappen te sjouwen!

fries_food_festival_9fries_food_festival_3

Hierna ben ik mijn boekje te buiten gegaan met de heerlijke Fryslân burger! De 200 gram turfgerookt rundvlees werden klaargemaakt op een waanzinnig grote Weber, om vervolgens op het speciale broodje gelegd te worden. Het broodje heeft de eigenzinnige smaak van Fryske dúmkes. Wie kent ze niet? Maar er worden meer Friese producten in de burger verwerkt, namelijk ook de zoetzure gestoofde ‘sipeltsjes’, de beerenburgketchup en de saus van grove mosterd. Dit samen vormt de karakteristieke smaak van de Fryslân Burger!

fries_food_festival_7fries_food_festival_6

 

 

 

 

 

 

 

Zo tegen het einde van de dag is mijn portemonnee helemaal leeg en mijn tasjes zijn gevuld! Wat een dag! Ik kan wel aannemen dat het Fries Food Festival dit jaar weer een succes was! Tot volgend jaar!

fries_food_festival_5

 

Ben je benieuwd wat ik gekocht heb? Kijk dan op de Foodie Adventures Instagram!