Terwijl iedereen zich verheugd op het paasweekend en zelfs de vrije maandag, ben jij nog aan het bedenken wat je gaat doen. Dat hoeft niet langer!! Stadsschouwburg De Harmonie organiseert Het Fries Food Festival

Dit jaar is alweer de derde keer dat het hippe festival georganiseerd wordt. (H)eerlijke regionale producten kan je proeven, eten en bereiden op het Fries Food Festival. Het is een inspirerende belevenis van de smaak uit de regio. De streekproducten worden op een hippe manier en vol passie gepresenteerd.

Niet alleen de streekproducten worden aangeboden, maar er vinden ook verschillende (kinder)workshops en kookdemo’s plaats. Henk Markus, chef van restaurant ‘Het Ambacht’ in Heerenveen en Jaap Frerichs, varkenshouder van ‘de Kempenaer’ in Echtenerbrug houden een gezamenlijke kook demo over Smaak. “Slimme marketing versus pure passie”. Ook de Slow Food Chefs Alliantie zal aanwezig zijn. Zij zullen het publiek kennis laten maken met Lekker, Puur en Eerlijk voedsel. Naast de workshops zal Marin Leus op een speelse en informele wijze stillevens en collages presenteren, uit de tentoonstelling ‘Komkommertijd’.

In de workshops kan je ook veel leren. Bijvoorbeeld hoe je thuis paddenstoelen kan kweken op een effectieve en duurzame manier, maar ook hoe je vis kan fileren. Dit laatste leer je van De Goede Vissers en het Fileerlokaal ‘tAiland. Er zijn ook workshops voor kinderen op het Fries Food Festival. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij de workshop van Mama Mascha en leer gezonde traktaties maken. Ook kan je stempelen met ‘vergane groente’.

Klik op het plaatje voor de timetable.

fries food festival

Ben jij benieuwd geworden? Kom dan 2e paasdag langs in Stadsschouwburg De Harmonie!