Een van de dingen die ik altijd moet eten op een foodfestival is Pulled Pork! Dat vind ik zo lekker dat ik aangenaam verrast was toen ik las dat ik dit ook thuis in mijn slowcooker kan maken. Dit is een van mijn favoriete Pulled Pork recepten.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1,5 kilo varkenshaas
  • zout (naar smaak)
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel chili flakes
  • 300 ml kipbouillon
  • 300 ml balsamico azijn
  • 2 theelepels Worcestershire saus
  • 50 ml honing (later kan je altijd naar smaak meer toevoegen)

De bereiding

Marineer de varkenshaas met zout, knoflookpoeder en de chili flakes. Plaats alle verkenhaas in de slow cooker.

Voeg de kipbouillon, azijn en de Worcestershire saus samen in een kom en meng het. Vervolgens giet je het mengsel over de varkenshaas en voeg je de honing toe. Zet de timer 4 uur op HIGH of 6 – 8 uur op LOW.

Als de varkenshaas makkelijk uit elkaar te trekken is met twee vorken, voeg je de stukjes daarna weer toe in de slowcooker. Dit zorgt ervoor dat de varkenshaas goed mengt met de saus.

Voeg er wat italiaanse bollen en coleslaw aan toe en het is ready to eat!

let’s get social
Facebook
Instagram
Twitter
Bloglovin