Dit is nou een onderzoek waar ik blij mee ben. Ik houd ontzettend van lekker eten en iedereen in mijn omgeving geniet altijd van harte van mijn kookkunstjes. Helaas horen hier ook af en toe wat extra kilootjes bij. Nu hebben ze in Amerika onderzoek gedaan naar het verband tussen de kilootjes en de relatie.

Het gebeurt natuurlijk wel vaker dat de kilo’s eraan vliegen bij stellen in een relatie. Super verliefd, lekker uitgebreid koken of vaak uiteten met wat wijntjes. Nu blijkt uit Amerikaans onderzoek dat daar niets mis mee is. Integendeel zelfs! (GOED NIEUWS!)

Stellen die in hun relatie (enkele) kilo’s aankomen, zijn namelijk gelukkiger dan mannen en vrouwen die op hun oude gewicht blijven. Het onderzoeksbureau NCBI komt tot die conclusie, nadat het 169 pasgetrouwde stellen volgde voor een periode van vier jaar. Daarbij keken de onderzoekers naar het gewicht en geluk van de koppels. Niet alleen zijn de zware echtparen gelukkiger dan de meer slanke stellen, die laatste gingen over het algemeen ook eerder uit elkaar! Even vrij vertaald: Eet lekker samen met je vriend of vriendin, neem een lekkere pasta met een lekker wijntje.

Volgens de onderzoekers voelen koppels die gelukkig zijn met elkaar geen druk om zich te bewijzen. Een abonnement op de sportschool wordt dan blijkbaar ingeruild voor bier en pizza. Natuurlijk kan je het ook gewoon combineren hoor! Niet alle onderzoeken te serieus nemen!

Bron: RTL Nieuws
let’s get social
Facebook
Instagram
Twitter
Bloglovin