Afgelopen weekend heeft Zienemaan & Sterren het Voormalig Suikerunie Terrein omgebouwd tot openlucht bioscoop. Honderden stoeltjes en zitzakken maakten genoeg plaats voor alle bezoekers. Ik had de mazzel dat ik er op vrijdag bij mocht zijn. De hoofdfilm van die avond was Ex_Machina.

zienemaan_sterren
Adembenemend
De setting betovert je al, als je aan komt lopen over de brug. Het pand van de Voormalige Suikerunie is verlicht, wat prachtig afsteekt tegen de avondlucht. De twee (van hout gemaakte) bomen, die als symbolische toegangspoort dienden, gaven mij meteen het gevoel alsof ik op Burning Man rondliep.

Verser dan vers
Voordat de film begon, had ik tijd om een fijne plek uit te kiezen en natuurlijk die foodtrucks en barretjes af te speuren. Na een Vedett Extra Blond aan de zelfgebouwde Vedett-bar, verleidde mijn neus mij direct naar de pizza van The Donkeys. Wauw! De Pizza Olivia was pure versheid, voor mijn ogen klaargemaakt en riant belegd. Precies wat ik nodig had!

Ex_Machina
Het koelde snel af, dus onder mijn verhuisdeken (Lees: zwerver 2.0) had ik het prima naar mijn zin. De film begon bijna, maar niet zonder de geinige, beetje grimmige shortfilm “Timber”. Moeite waard om even naar de website te gaan! Hierna begon het dan echt: Ex_Machina. Ik had grootste verwachtingen en die zijn allemaal waargemaakt! WAT. EEN. FILM. Het gehele publiek zat op het puntje van z’n stoel. Onder geklap en gejuich werd de aftiteling ingezet.

Opwarmen
Om deze gave filmavond toch nog warm af te sluiten, eindigde ik bij de caravan van Hooghoudt. Zij hadden twee heerlijke cocktails in de aanbieding. Eentje met de Premium jenever en deze combineerden ze met grapefruit en tonic. Een soort van J+T dus! Het andere drankje dat ze in de aanbieding hadden was de Perfect Serve! Bruine jenever met Ginger Ale. Lekker! Om op te warmen, heb ik ze allebei maar gedeeld! (Oeps!)

Dit was mijn eerste keer op Zienemaan & Sterren en ik vond het waanzinnig. Ik hoop er volgend jaar weer bij te zijn! Was jij er ook en wat vond je ervan?